Predstavitev dijaškega doma Šiška

Dijaški dom, v mirnem predelu Šiške, nudi bivanje dijakom in dijakinjam različnih srednjih šol.  Dijaki bivajo v dvo in triposteljnih sobah in uporabljajo skupne sanitarije po nadstropjih. Za učenje imamo učilnice, za prosti čas pa prostore za interesne dejavnosti: čitalnico, telovadnico, prostor za prosti čas ... Vse dejavnosti potekajo pod mentorstvom naših vzgojiteljev in zunanjih sodelavcev. Dom dijakinjam in dijakom zagotavlja tudi zdravo in pestro prehrano, odločiš se lahko za navadni, vegetarijanski ali športni meni.

Cene bivanja:

  • Izhodiščna cena oskrbnine za dijake v dijaških domovih za šolsko leto 2024/25, ki zajema bivanje in tri obroke (zajtrk, navadno kosilo, večerja), znaša 264,04 eur na mesec
  • večina dijakov športnikov se še dodatno odloči za športno kosilo in dodatno malico, kar mesečno znese še nekoliko višjo ceno oskrbnine

V našem dijaškem domu bivajo dijaki (dekleta in fante), ki obiskujejo različne srednje šole, največ jih je seveda iz Gimnazije Šiška. Vodilne misli našega dela so, da dijake pripravljamo na samostojno delo in življenje, ki ni vedno posuto z rožicami. Kajti tudi za mladino naj velja pregovor:

"Per aspera ad astra – do zvezd - uspeha - pelje trnova pot."

Vsak jo mora tako ali drugače prehoditi sam. V Dijaškem domu smo vam pripravljeni pomagati.

Aktivnosti

Kljub temu, da je večina v  dijaški dom vpisanih dijakinj in dijakov aktivnih športnikov jim vseeno ponujamo veliko izbiro dodatnih dejavnosti kot npr.: fotografski krožek, aktivnosti v strokovni knjižnici, ročna dela, oblikovanje domskega glasila itd. Seveda je večina aktivna tudi pri domskih in med domskih športnih tekmovanjih. Za dijake, ki niso v rednem trenažnem procesu ponujamo športne aktivnosti v okviru projekta Rad imam šport kot npr. : šola teka, plavanje, fitnes, aerobika, namizni tenis, aikido, rolanje itd.

Obvestilo kandidatom za vpis v dijaški dom Gimnazije Šiška za šolsko leto 2024/25

Stanje prijav si lahko pogledate na povezavi TUKAJ.

V nadaljevanje vam podajamo pomembne informacije za vpis v dijaški dom za šolsko leto 2024/25.

Rokovnik vpisa v dijaški dom – pomembni datumi

1.Prijavljanje kandidatov za vpis v dijaški domdo 2. 4. 2024*
2.Javna objava številčnega stanja prijav (Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje)

 

8. 4. 2024
3.a) Prenosi prijav kandidatov za vpis v dijaški dom

b) Prva prijava za kandidate, ki bi zaradi vpisa na drugo šolo v 2. krogu v srednji šoli želeli bivati v dijaškem domu in se predhodno še niso prijavili v noben dijaški dom

c) Prva prijava za kandidate, ki so se zadnje šolsko leto izobraževali v tujini.

do 3. 7. 2024
4.Vpis in prinašanje dokumentov sprejetih kandidatov.Med 4. 7. in 12. 7. 2024**

* Kandidati ob prijavi obvezno izpolnijo Prijavnico za sprejem v dijaški dom. Izpolnjeno in podpisano prvo stran Prijavnice lahko osebno prinesejo v dijaški dom, pošljejo po e-pošti na naslov Gimnazija Šiška, Aljaževa 32, 1000 Ljubljana ali skenirano v .pdf obliki pošljejo na e-naslov svetovalne delavke Mojce Zupan Zadravec mojca.zupan-zadravec@gimnazija-siska.si. Prijavnice, ki so poslane po e-pošti, morajo biti v .pdf formatu; slik s telefonom ipd ne bomo sprejemali.

** O natančnih datumih vpisa v dijaški dom in morebitnih omejitvah vpisa bodo kandidati pisno obveščeni v začetku julija 2024.

Prijavnico za sprejem v dijaški dom najdete na povezavi TUKAJ.

Skupaj s prijavnico lahko pošljete tudi Vlogo za subvencionirano bivanje v dijaškem domu (POVEZAVA) . Vloga je namenjena staršem, ki imajo v dijaškem domu hkrati vključenega več kot enega otroka in želijo uveljavljati subvencijo plačila bivanja v dijaškem domu.

Dodatne informacije lahko dobite pri svetovalni delavki dijaškega doma Mojci Zupan Zadravec na tel. št.: 01 5007 809 ali preko e-pošte na naslov: mojca.zupan-zadravec@gimnazija-siska.si oziroma pri organizacijski vodji dijaškega doma Poloni Tabar na tel. št.: 031 633 619 ali preko e-pošte na naslov: tabar.polona@gmail.com