Predstavitev dijaškega doma Šiška

Predstavitev dijaškega doma Šiška

Dijaški dom, v mirnem predelu Šiške, nudi bivanje dijakom in dijakinjam različnih srednjih šol.  Dijaki bivajo v dvo in triposteljnih sobah in uporabljajo skupne sanitarije po nadstropjih. Za učenje imamo učilnice, za prosti čas pa prostore za interesne dejavnosti: čitalnico, telovadnico, prostor za prosti čas ... Vse dejavnosti potekajo pod mentorstvom naših vzgojiteljev in zunanjih sodelavcev. Dom dijakinjam in dijakom zagotavlja tudi zdravo in pestro prehrano, odločiš se lahko za navadni, vegetarijanski ali športni meni.

Cene bivanja

  • osnovna oskrbnina, ki zajema bivanje in tri obroke (zajtrk, kosilo in večerjo) znaša trenutno 215 EUR mesečno,
  • večina dijakov športnikov se dodatno odloči za športno kosilo in dodatno malico, kar mesečno znese (odvisno od meseca) med 260 in 280 EUR.

V našem dijaškem domu bivajo dijaki (dekleta in fante), ki obiskujejo različne srednje šole, največ jih je seveda iz Gimnazije Šiška. Vodilne misli našega dela so, da dijake pripravljamo na samostojno delo in življenje, ki ni vedno posuto z rožicami. Kajti tudi za mladino naj velja pregovor:

"Per aspera ad astra – do zvezd - uspeha - pelje trnova pot."

Vsak jo mora tako ali drugače prehoditi sam. V Dijaškem domu smo vam pripravljeni pomagati.

Aktivnosti

Kljub temu, da je večina v  dijaški dom vpisanih dijakinj in dijakov aktivnih športnikov jim vseeno ponujamo veliko izbiro dodatnih dejavnosti kot npr.: fotografski krožek, aktivnosti v strokovni knjižnici, ročna dela, oblikovanje domskega glasila itd. Seveda je večina aktivna tudi pri domskih in med domskih športnih tekmovanjih. Za dijake, ki niso v rednem trenažnem procesu ponujamo športne aktivnosti v okviru projekta Rad imam šport kot npr. : šola teka, plavanje, fitnes, aerobika, namizni tenis, aikido, rolanje itd.

Informacije glede vpisa v dijaški dom Gimnazije Šiška za šolsko leto 2021/22

Kandidati pošljete Prijavnico za sprejem v dijaški dom najkasneje do 2. 4. 2021. Obrazec za prijavnico za sprejem v dijaški dom je priložen spodaj. Izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljete skenirano po e-pošti na naslov svetovalne delavke dijaškega doma Mojce Zupan Zadravec: mojca.zupan1@guest.arnes.si. V kolikor nimate možnosti elektronskega pošiljanja, lahko pošljete prijavnico po navadni pošti na naslov Gimnazija Šiška, Aljaževa 32, 1000 Ljubljana.

V kolikor bosta v dijaškem domu bivala dva sorojenca s statusom dijaka istočasno, je starejši sorojenec upravičen do subvencije bivanja v dijaškem domu. Vloga za subvencionirano bivanje je priložena spodaj in jo lahko pošljete istočasno s Prijavnico za sprejem v dijaški dom.

Obrazce si lahko prenesete na povezavah:

 

Prijazno vabljeni!