Predstavitev dijaškega doma Šiška

Predstavitev dijaškega doma Šiška

Dijaški dom, v mirnem predelu Šiške, nudi bivanje dijakom in dijakinjam različnih srednjih šol.  Dijaki bivajo v dvo in triposteljnih sobah in uporabljajo skupne sanitarije po nadstropjih. Za učenje imamo učilnice, za prosti čas pa prostore za interesne dejavnosti: čitalnico, telovadnico, prostor za prosti čas ... Vse dejavnosti potekajo pod mentorstvom naših vzgojiteljev in zunanjih sodelavcev. Dom dijakinjam in dijakom zagotavlja tudi zdravo in pestro prehrano, odločiš se lahko za navadni, vegetarijanski ali športni meni.

Cene bivanja:

  • osnovna oskrbnina, ki zajema bivanje in tri obroke (zajtrk, kosilo in večerjo) znaša trenutno 215 EUR mesečno,
  • večina dijakov športnikov se dodatno odloči za športno kosilo in dodatno malico, kar mesečno znese (odvisno od meseca) med 260 in 280 EUR.

V našem dijaškem domu bivajo dijaki (dekleta in fante), ki obiskujejo različne srednje šole, največ jih je seveda iz Gimnazije Šiška. Vodilne misli našega dela so, da dijake pripravljamo na samostojno delo in življenje, ki ni vedno posuto z rožicami. Kajti tudi za mladino naj velja pregovor:

"Per aspera ad astra – do zvezd - uspeha - pelje trnova pot."

Vsak jo mora tako ali drugače prehoditi sam. V Dijaškem domu smo vam pripravljeni pomagati.

Aktivnosti:

Kljub temu, da je večina v  dijaški dom vpisanih dijakinj in dijakov aktivnih športnikov jim vseeno ponujamo veliko izbiro dodatnih dejavnosti kot npr.: fotografski krožek, aktivnosti v strokovni knjižnici, ročna dela, oblikovanje domskega glasila itd. Seveda je večina aktivna tudi pri domskih in med domskih športnih tekmovanjih. Za dijake, ki niso v rednem trenažnem procesu ponujamo športne aktivnosti v okviru projekta Rad imam šport kot npr. : šola teka, plavanje, fitnes, aerobika, namizni tenis, aikido, rolanje itd.

Pomembno pri vpisu:

Prijavnice za dijaški dom je potrebno oddati na isti datum, kot za vpis v šolo. Prijavnico najdete tu (povezava na DD, prijavnica). Praviloma je to konec marca oz. v začetku aprila. Točen koledar bo objavljen na naši spletni strani, kakor tudi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (http://www.mizs.gov.si/).

Prijavnica za dijaški dom Šiška (pdf)

Domska pravila (pdf)

V primeru prevelikega števila prijav se bo omejitveni postopek izvedel po dokončanem vpisu v srednje šole (v juniju oz. juliju) v skladu z določili Pravilnika o bivanju v dijaških domovih (http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV13429 )

Prijazno vabljeni!