Predstavitev dijaškega doma Šiška

Predstavitev dijaškega doma Šiška

Dijaški dom, v mirnem predelu Šiške, nudi bivanje dijakom in dijakinjam različnih srednjih šol.  Dijaki bivajo v dvo in triposteljnih sobah in uporabljajo skupne sanitarije po nadstropjih. Za učenje imamo učilnice, za prosti čas pa prostore za interesne dejavnosti: čitalnico, telovadnico, prostor za prosti čas ... Vse dejavnosti potekajo pod mentorstvom naših vzgojiteljev in zunanjih sodelavcev. Dom dijakinjam in dijakom zagotavlja tudi zdravo in pestro prehrano, odločiš se lahko za navadni, vegetarijanski ali športni meni.

Cene bivanja

  • osnovna oskrbnina, ki zajema bivanje in tri obroke (zajtrk, kosilo in večerjo) znaša trenutno 215 EUR mesečno,
  • večina dijakov športnikov se dodatno odloči za športno kosilo in dodatno malico, kar mesečno znese (odvisno od meseca) med 260 in 280 EUR.

V našem dijaškem domu bivajo dijaki (dekleta in fante), ki obiskujejo različne srednje šole, največ jih je seveda iz Gimnazije Šiška. Vodilne misli našega dela so, da dijake pripravljamo na samostojno delo in življenje, ki ni vedno posuto z rožicami. Kajti tudi za mladino naj velja pregovor:

"Per aspera ad astra – do zvezd - uspeha - pelje trnova pot."

Vsak jo mora tako ali drugače prehoditi sam. V Dijaškem domu smo vam pripravljeni pomagati.

Aktivnosti

Kljub temu, da je večina v  dijaški dom vpisanih dijakinj in dijakov aktivnih športnikov jim vseeno ponujamo veliko izbiro dodatnih dejavnosti kot npr.: fotografski krožek, aktivnosti v strokovni knjižnici, ročna dela, oblikovanje domskega glasila itd. Seveda je večina aktivna tudi pri domskih in med domskih športnih tekmovanjih. Za dijake, ki niso v rednem trenažnem procesu ponujamo športne aktivnosti v okviru projekta Rad imam šport kot npr. : šola teka, plavanje, fitnes, aerobika, namizni tenis, aikido, rolanje itd.

Obvestilo kandidatom za vpis v dijaški dom Gimnazije Šiška za šolsko leto 2021/22

Obveščamo vas, da je za vpis v dijaški dom trenutno prijavljenih nekoliko več kandidatov, kot imamo razpisanih mest (80 kandidatov na 75 prostih mest za novince), zato bo potrebno vpis omejiti. Kandidate, ki ne bodo sprejeti v dijaški dom, bomo obvestili telefonsko v četrtek, 1. 7. 2021.

Vpis v dijaški dom za sprejete kandidate bo potekal med 2. 7. in 6. 7. 2021, po naslednjem razporedu:

  • Petek, 2. 7. 2021: od 8.30 do 10.30 za kandidate s priimki od A do Đ; od 11.00 do 13.30 za kandidate s priimki od F do G.
  • Ponedeljek, 5. 7. 2021: od 8.30 do 10.30 za kandidate s priimki od H do J; od 11.00 do 13.30 za kandidate s priimki od K do M.
  • Torek, 6. 7. 2021: od 8.30 do 10.30 za kandidate s priimki od N do Š; od 11.00 do 13.30 za kandidate s priimki od T do Ž.

Prosimo vas, da s seboj na vpis prinesete:

  • EMŠO in davčno številko dijaka,
  • EMŠO in davčno številko staršev oziroma zakonitih zastopnikov.

Vpis bo potekal v prostorih dijaškega doma Gimnazije Šiška, Aljaževa ulica 32, 1000 Ljubljana.

V kolikor se iz kakršnegakoli razloga ne boste mogli udeležiti vpisa v zgoraj navedenih terminih, vas prosimo, da nas o tem čimprej obvestite.

Prosimo vas, da vsako spremembo glede vpisa v srednjo šolo oziroma izobraževalni program, kot tudi morebitno odločitev o preklicu bivanja v dijaški dom, v čim krajšem možnem času sporočite pisno na e-naslov svetovalne delavke dijaškega doma: mojca.zupan1@guest.arnes.si.

Dodatne informacije lahko dobite pri svetovalni delavki dijaškega doma Mojci Zupan Zadravec na tel. št.: 01 5007 813 ali preko e-pošte na naslov: mojca.zupan1@guest.arnes.si oziroma pri organizacijski vodji dijaškega doma Poloni Tabar na tel. št.: 031 633 619 ali preko e-pošte na naslov: tabar.polona@gmail.com.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo uspešen zaključek šolskega leta.