Letopis

Drage dijakinje in dijaki, sodelavke in sodelavci, starši, partnerji, prijatelji!

Končuje se leto, ki je bilo za Gimnazijo Šiška uspešno. Uspešno smo opravili predviden program, tako pri pouku kot tudi pri ostalih dejavnostih, šolah v naravi, projektih in tekmovanjih. Pri slednjih so bili naši dijaki in dijakinje ponovno zelo uspešni, kar 130 jih je na finalih šolskih športnih tekmovanj osvojilo eno izmed prvih treh mest. Ponovno smo bili aktivni na področju šolskega športa, tako z udeležbo, kakor tudi organizacijo tekmovanj. Gimnazija Šiška je za svoje aktivnosti in dosežke na področju šolskega športa ponovno prejela zlato priznanje za Naj športno šolo.

Na mednarodnih šolskih tekmovanjih so nas v letu 2018 zastopale rokometašice. Na svetovnem šolskem prvenstvu ISF, ki je tokrat potekalo v Katarju so osvojile 8. mesto.

Športnih uspehov dijakinj in dijakov Gimnazije Šiška izven šolskega prostora ponovno skoraj ni mogoče prešteti. Najuspešnejšim bomo na tradicionalni prireditvi Zlati Diskobolos ob koncu leta podelili zaslužena priznanja.

Ob športnih uspehih nas zelo veseli, da so bile naše dijakinje in dijaki uspešni tudi pri šolskem delu, tekmovanjih iz znanja, še posebej smo veseli njihovega uspeha na maturi.

Letos smo veseli tudi nove prostorske pridobitve. Prenovili smo nekdanjo učilnico za praktični pouk, ki je zadnja leta služila kot delavnica in jo spremenili v vadbeni prostor. Tudi v letu 2018 smo nadaljevali uspešno sodelovanje z zunanjimi partnerji, brez katerih našega programa ne bi mogli tako kakovostno izvesti. Tesno sodelujemo s številnimi panožnimi zvezami, klubi in društvi, kakor tudi z Olimpijskim komitejem Slovenije. V prihajajočem letu si želimo nadaljevati zastavljeno pot.

Vsem skupaj želim uspešno in zdravo leto 2019!

 

Dejan Rudolf, ravnatelj