O nas

Gimnazija Šiška je bila ustanovljena leta 1992 na Aljaževi 32 v mirnem stanovanjskem okolju. Znak Gimnazije Šiška je Mironov metalec diska Diskobolos, prva kiparska upodobitev gibanja. Simbolno predstavlja sintezo gibanja in učenosti.

Za cilj smo si postavili šolo, ki je jasna v svojih zahtevah, da bi se vsi udeleženci, tako dijaki kot tudi profesorji in starši na njej dobro počutili.

Na maturo se dobro pripravljamo, saj je uspeh naših dijakov na maturi nad slovenskim povprečjem. Za maturo dijaki izbirajo med naslednjimi izbirnimi predmeti: angleščina, nemščina, sociologija, psihologija, zgodovina, umetnostna zgodovina, geografija, kemija, fizika, biologija, informatika.

Imamo 24 oddelkov, v vsaki generaciji nekaj športnih in nekaj splošnih oddelkov. Pouk imamo v vseh oddelkih v dopoldanskem času.

Vsako leto podelimo priznanja najboljšim dijakom: športnika meseca, zlati diskobolos, naj dijak, za dosežke na srednješolskih državnih prvenstvih, naj razred in fit razred.

Glede na interese dijakov vsako leto potekajo številni krožki in različne dejavnosti s področja kulture in umetnosti, raziskovanja, tekmovanj iz znanj, športa, fakultativnih predmetov. Dijaki vodijo program šolskega radia, sodelujejo v astronomskem in biološkem krožku, pripravljajo spletne strani, »koncertijado«, kulturne večere, likovno ustvarjajo v glini in slikanju na steklu, delajo kot prostovoljci v vrtcu in domu starejših občanov, potujejo po različnih deželah Evrope in domovini, obiskujejo gledališča, opero ipd.

V okviru šole deluje dijaški dom in kuhinja, v kateri pripravljamo vse dnevne obroke od zajtrka do večerje (posebnost so športna malica, športno in vegetarijansko kosilo).