Obvestilo kandidatom za vpis v dijaški dom

Obveščamo vas, da imamo v dijaškem domu Gimnazije Šiška za šolsko leto 2024/25 omejitev vpisa. Spodnja meja točk za sprejem v dijaški dom je 84 točk na 50 razpisanih mest. Merila za število točk v postopku izbire kandidatov so dostopna na tej povezavi: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Srednja-sola/Dijaski_domovi/Sklep-o-stevilu-tock-za-posamezna-merila-v-postopku-izbire-kandidatov-ob-omejitvi-vpisa-v-vzgojni-program-za-dijaske-domove.pdf

Vpis v dijaški dom bo potekal v četrtek, 4. 7. 2024 in v petek, 5. 7. 2024, med 8.30 in 13.00 uro v prostorih dijaškega doma.

Na vpis obvezno prinesite EMŠO ter davčno številko kandidata in enega od staršev.

V kolikor se kandidati vpisa v omenjenih terminih ne boste uspeli udeležiti, vam bomo vso potrebno dokumentacijo (Sklep o sprejemu v dijaški dom, Nastanitvena pogodba v dveh izvodih, Obvestilo za prvi dan bivanja v dijaškem domu) poslali po navadni pošti na naslov, napisan na prijavnici.

Nesprejeti kandidati boste po navadni pošti prejeli  Sklep o nesprejemu v dijaški dom, kjer bo tudi zapisano število točk, ki ga je posamezni kandidat dosegel v izbirnem postopku.

Nesprejetim kandidatom predlagamo, da se najkasneje do petka, 12. 7. 2024 v dijaških domovih, kjer imajo še prosta mesta, pozanimate o možnostih vpisa, in nas nato nemudoma obvestite, da prenesemo prijavnico v izbran dijaški dom.